Nurmikkoa ja pihaa

Paljon on taas tapahtunut rakentamisprosessin suhteen. Nurmikko on kylvetty, pensasaita istutettu ja jopa muutama omenapuu. Ostimme Sametti-Expertnurmea 10 pussia, koska olin jostain lukenut sen olevan laadukas nurmikkoseos. Kaivurin tehtyä mullan levitykset, jyrättiin mullat muutamaan otteeseen ennen siementen kylvöä. Nurmikkoa on noin 400 neliötä, joten ajattelimme 10kg nurmikkoseosksen riittävän. Siemeniin sekoitettiin vielä valkoapilaa, jonka testasin yhdessä kohtaa pihaa. Tontin pohja on savimaata, eli se on märkää ja tiivistä.Kuvassa vasemmalla näkyy rivi unkarinsyreeniaitaa, tai oikeastaan aidannetta. Taimet istutettiin 1 metrin välein ja tarkoitus olisi, että syreeniaita olisi vapaasti kasvava aidanne, ei leikattava pensasaita. Oikealla kuvassa näkyy pääterassin alkua ja muutama timanttituija, joita istutin terassiaidan viereen. Terassista luvassa kuvaa myöhemmin.

Nurmikkon kuvassa muuten itänyt noin 3 viikkoa. Aika hyvännäköisesti on lähtenyt vauhtiin, ehkä muutaman viikon päästä sitä voisi jo leikata. Ajatella, ajaa ruohonleikkurilla omaa nurmikkoa. Mitä autuus omakotirakentajille, jonka tie on (hyvin) pitkä ja kivinen perustuksista nurmikon leikkaamiseen.

Kommentit

  1. Hei, me olemme hankkimassa iso-johannes takan ja mietittiin myös hankkia luukku erikseen, minkä kokoinen teidän luukku on? ootteko ollut tyytyväisiä? meidän takasta tulee 1950mm korkea.

    VastaaPoista
  2. Takassa on Tapani Puosin kulmaluukku. Tässä linkki valmistajan sivuille: http://www.tapanipuosi.fi/tuotteet/lasiluukut/lasiluukku-tp-20

    Takka on 1850 korkea. Ihan tyytyväisiä ollaan oltu, tykätään isosta luukusta, josta tulipesä hohkaa hienosti. Pinnassa on antiikkilaasti ja se on jo vähän tummunut. Eli, varmaankin laittaisin laatat pintaan, jos vielä saisi valita. Muuten kyllä hyvä takka, ja varaa hyvin lämpöä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit