Puutarhaa ja terassia


Näin kesän jälkeen talon ympäristö alkaa olla valmis. Terassit ovat tehty ja jopa hiekkalaatikkoa on mallailtu oikeaan paikkaan.

Nurmikko kasvaa aika hyvin, vaikka laikkuja on siellä täällä. Olen tyytyväinen tummanvihreään nurmikon väriin. Prosessi meni siten, että siemenien kylvämisen jälkeen kesti noin 5 viikkoa, kunnes ruoho oli jo leikkausvalmis. Tosin, meillä ei ole vielä ruohonleikkuria, joten pitää ehkä ajaa nurtsi vasta keväällä. Siellä täällä on myös rikkaruohoja, mutta uskon niiden häviävän nurmikon sekaan, kun ruohoa pääsee ajamaan.

Pihallamme kasvoi aika monta korkeaa puuta: monimetrisiä kuusia ja koivuja. Harmiksemme jouduimme kaatamaan suurimman osan, sillä harva puu kestää juurille tulevaa täyttömaata, tai läpimärkää kasvupaikkaan. Jäi meille sentään kaksi koivua ja yksi todella korkea kuusi etupihalle.

Terassit ovat valmiit. En malta odottaa kesän lämpimiä kelejä (ja tosiaan ollaan vielä lokakuussa). Terassi on siitä hyvä, että se on tarpeeksi suuri ja kaiteet ovat tehty siten, että vaikkapa pallo ei vahingossa lähde kierimään kaiteen ali. Kaide on siis hyvä vaikka vauvaa ajatellen.

Lisäksi olen istuttanut puita ja pensaita, sekä perennoja. Omenapuita tuli kaikkiaan neljä: kaksi kesäomenapuuta, syysomenapuu ja talviomenapuu. Herukkaa on yksi puska nimeltään punahilkka. Lisäksi perennoita ostin seuraavasti: viiruhelpi, töyhtöangervo, korkeamaksaruoho, seppelvarpu, ja lyhtykoiso. Pensasaitana on unkarinsyreeni, lisäksi siellä täällä on vuorimäntyä, vuorenkilpeä, ja hortensioita. Puutarhanhoito on todella raskasta ja todella kivaa. On jotenkin terapeuttista istutella kasveja ja odottaa maltillisesti, että ne jossakin vaiheessa kasvavat. Kevättä siis odotellessa.

Kommentit

Suositut tekstit