Puutarhasuunnittelua


Onkin pitkä aika siitä kun viimeksi päivitin blogia. On ollut ihan hullun kiireistä nämä muutamat kuukaudet, niin töissä kuin kotonakin. Nyt vasta alkaa tahti rauhoittua. Ja vaikka varsinainen kesäloma (onneksi tässä säässä) ei vielä alakaan, niin on kiva käydä ihan vain normaalisti töissä ja iltaisin on vapaa-aikaa. Huh!

Olemme onneksemme saaneet eräältä puutarhurilta neuvoja puutarhan perustamisen suhteen. Olemme käyneet läpi lajikkeita ja kasvupaikkoja. Nyt pihasuunnitelma näyttää jo aika hienolta. Vielä kun olisi rahaa ostaa kaikki taimet. Pikkutaimet eivät onneksi maksa paljoa, kuten vaikkapa kukat, herukat sekä pienemmät. Olen oppinut hieman ymmärtämään miten puutarha toimii ja monta asiaa on tullut selväksi mm. nurmikon perustamisen, puiden istutusten suhteen ja kasvien kasvupaikan suhteen.Suunnitelmissa on kaksi perennapenkkiä, joissa olisi erilaisia kukkia. Lisäksi pihan reunoille tulee tuijia ja vuorimäntyjä antamaan hieman suojaa naapureilta (myös pensasaita jossain vaiheessa). Lisäksi suunnitelmissa on omenapuu, luumupuu, sekä erilaisia herukoita, pensasmustikkaa ja kukkivia pensaita. Koska olemme kaava-alueella, naapuri on ihan vieressä. Terassille suunniteltiin köynnöskasveja näköesteeksi, kuten esimerkiksi jalokärhöä tai villiviintä. En malttaisi odottaa, että saamme mullat pihaan ja pääseen istuttamaan lisää kasveja.

Malttamattomana olen tietysti jo istuttanut muutaman gladioluksen, tulppaanin, elefanttiheinän sekä alppiruusun melkein savimaahan... :D Toiveissa on kukkiva ja runsas puutarha. Katsotaan miten käy!

Kommentit

Suositut tekstit