Koska meillä oli joulu


Joulua vietetään edelleen yöpaidassa, suklaata syöden ja laiskotellen. Laiskottelemme toki muulloinkin, mutta nyt siihen oli ihan lupakin yhteiskunnalta... ;) Itseäni oikein ärsyttää tämä luterilainen työntekemisen pakko, mikä puskee alitajunnasta jopa agnostikon päähän. Onneksi pääsin ajatuksesta nopeasti eroon.
O sai monen monta lahjaa, ehkä vähän liikaakin. Joulupukki tuli nähtyä ja monen monta uutta lelua ja kirjaa tuli arkipäivien iloksi

                   


Itse sain lahjaksi toivomani kirjan "Pohjois-Korea - yhdeksän vuoden pakomatka helvetistä". Olen lukenut aika monta Pohjois-Koreaa käsittelevää kirjaa ja lukulistalle tuli jälleen yksi, nimeltään Diktaattorin keittiömestari. 

On jotenkin paradoksaalista lukea selviytymistarinoita tämän yltäkylläisen joulujuhlan keskellä. Samaan aikaan kun itse kieriskelee ruokaähkyssä, joku toisella puolella maapalloa (ja varmasti paljon lähempänäkin) kuolee nälkään julman diktatuurin seurauksena. Edelleen Pohjois-Koreassa uumoillaan olevan yli satatuhatta ihmistä polittiisilla vankileireillä, kuolemassa hitaasti kylmään ja nälkään. Sitä ei vain jotenkin ymmärrä miten se on mahdollista, mutta koska vallanhimo, totalitarismi ja Kim Jong-un.
Mutta, nälästä tänne ylJoulun ehkä parhaimpiin ruokiin kuuluu yön uunissa haudutettu riisipuuro. 


Laitan kannelliseen kasariin 1 litran maitoa ja 1 desin puuroriisiä, vähän suolaa ja voita. Sitten kattila porisemaan sataan asteeseen koko yöksi.


Tämä kelpaa koko perheelle, paitsi kuumeiselle pikkupotilaalle, joka ei syönyt juuri mitään koko jouluna.
Kävimme ulkonakin pistäytymässä flunssasta huolimatta. Kivointa O:n mielestä oli istua pulkassa. Koska meillä oli joulu, sää oli ja on mitä idyllisin. Lunta ja pakkasta, mitä muuta sitä suomalainen jouluna tarvitsisikaan.Kommentit

Suositut tekstit