sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mustikkapiirakkaa kardemummalla



Kinuskikissalla on ihan parhaita ohjeita. Tykkään leipomisesta, vaikka joudunkin maistelusta nyt uuden dieetin vuoksi luopumaan. Tämä mustikkapiirakka on aivan taivaallisen hyvää.

Muistan joskus taannoin, kun olin vielä sinkku ja tarjosin kylään tulleelle ystävälleni marjapiirakkaa. Ystäväni sanoi, että "sähän olet sinkku, ei sun kuulu leipoa". :D Onneksi olen tykännyt leipoa aina, sinkkuna ja nyt perheellisenä. Leipomisen tuoksu tekee kodista kodin.

Kermaviilin tilalla voi käyttää vaikkapa ihan tavallista viiliä ja taikinaan voi lisätä vielä kardemummaa. Oikeastaan laitan edm. taikinaan aina kardemummaa, kuten melkein jokaiseen makeaan leipomukseeni ylipäänsä. Kardemumma kuuluu samaan sarjaan vaniljasokerin (sen oikean), kanelin ja kahvin tuoksun kanssa: sitä voisi nuuhkuttaa loputtomiin. Tiesitkö, että kardemumma kuuluu inkiväärikasveihin? En minäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti